Team

Praktik eller exjobb hos Acobia

Hej student!

Din kunskap är framtidens lösningar

Vi är alltid intresserade av ansökningar gällande praktik-/LiA-perioder och examensarbete inom teknik eller data. På Acobia värdesätter vi nya perspektiv och de nya kunskaper som du som student kan bidra med. Tillsammans med vår erfarenhet och branschkännedom ser vi det som ett koncept för framgång.

Tycker du ovanstående låter lockande? Hör av dig!
Presentera dig själv och din studiesituation, samt berätta vad du är intresserad av att testa på och vad du vill bidra med. Vi hör av oss om vi kan erbjuda dig ett givande upplägg på det kontor som passar dig bäst.
Idag har Acobia kontor i Norge (Larvik), Stockholm, Göteborg, Tranås och Malmö.

Bootstrap Example

Acobias exjobbare berättar

Linnea 24 år, till höger på bild.
Studerar: Högskoleingenjör elektroteknik på Chalmers tekniska högskola.
Bor: Kålltorp
Uppväxt: Rävlanda
Bästa lunchen? Poké Bowl med lax.

Vad gör du helst på en söndag?
Alltid en svår fråga, men helst hänger jag med vänner.
Var ser du dig själv om 10 år?
I en roll där jag får jobba med ledarskap på ett stort bolag, jag gillar den typen av kultur och tycker det är roligt med mycket människor. Samtidigt tycker jag att det är spännande med försvar, säkerhet, radar och övervakning. Eller inom medicinteknik. Vi får se vad det blir, finns mycket att välja på.

Anna 24 år, till vänster på bild.
Studerar: Högskoleingenjör elektroteknik på Chalmers tekniska högskola.
Bor: Hisingen
Uppväxt: Sundhultsbrunn
Bästa lunchen? En ”go gryta” med ris.

Vad gör du helst på en söndag?
Går på bio eller tittar på film med min sambo.
Var ser du dig själv om 10 år?
Projektledare på ett bolag inom automation, industri eller fastigheter. Är gärna kattägare också!

Hur hittade ni till Acobia? Vi blev faktiskt rekommenderade av en som vi känner som också har studerat Högskoleingenjör elektroteknik på Chalmers tekniska högskola. Han har själv gjort exjobb på Acobia och berättade att det var väldigt lärorikt och extra kul om man är intresserad av PLC-lösningar. Vilket var perfekt för oss, sagt och gjort så kom vi i kontakt med Acobia där vi fick återkoppling redan samma dag. Samt fick en inbjudan till Acobiadagen, ett event som de har årligen. Det kändes väldigt inkluderande och blev en kul start att få lära mer om Acobia och vad som händer inom branschen.
Vad får ni göra hos Acobia? Först fick vi en färdig uppgift där vårt exjobb går ut på att hitta en lösning för detta, vilket vi tyckte var skönt och kändes tydligt. Uppgiften bestod av att lösa ett problem där det var ett verktyg som inte gick att använda längre. Ett digitalt verktyg vars funktion gick ut på att autogenerera kod till PLC:er. Vårt arbete var att undersökta verktyget och i förebyggande syfte se till att det fungerar till nya uppdateringar av TwinCut (ett autogenererande verktyg inom fastighetsstyrning). Det var väldigt roligt och vi fick lära oss ett nytt programmeringsspråk som heter VBA.
Vilka tips har ni till framtida exjobbare? Våga fråga. Här är alla hjälpsamma, frågar du så får du alltid hjälp. Lyft även upp att du är intresserad av att följa med ut till kunder. Det har varit väldigt värdefullt för oss att faktiskt få se hur kunderna arbetar.
Vilka tror ni får ett meningsfullt exjobb på Acobia? Personer som gillar att programmera, man behöver inte vara bäst på det men man bör ha en stor vilja att lära sig och tycka att det är roligt. Det är även perfekt för någon som pluggar data eller mekatronik. Vem som helst trivs nog här, särskilt om man är öppensinnad. Finns så mycket olika människor och olika karaktärer, alla kan vara sig själva och ingen blir dömd.

Arbetsplats och kultur

Jobbar du redan på Acobia?

Hjälp till i rekryteringen och hitta din framtida kollega.

@acobia.se